Uniconstruct draagt steentje bij aan bouw van de Scheldetunnel - Oosterweelverbinding

met de Tags:

Uniconstruct: Uw Partner in Uitdagende Bouwprojecten

Uniconstruct draagt steentje bij aan bouw van de Scheldetunnel - Oosterweelverbinding

Bij Uniconstruct gaan we geen uitdaging uit de weg, zelfs niet als het gaat om complexe bouwprojecten zoals de bouw van de Scheldetunnel voor de Oosterweelverbinding. Als expert in het verzorgen van stellingen voor gevels, draaien we onze hand ook niet om voor meer ingewikkelde opdrachten.

De Scheldetunnel, een indrukwekkend staaltje engineering wordt uitgevoerd door COTU. COTU bouwt de tunnel in acht afzonderlijke elementen van elk 180 meter lang en bijna 50 meter breed. Deze immense tunnelelementen worden geassembleerd in een gigantisch droogdok in Zeebrugge. De tunnelelementen zullen tot drijven worden gebracht en worden vervolgens met  sleepboten, naar Antwerpen 'gedreven'. In Antwerpen zullen ze tot zinken worden gebracht, met grote precisie worden ze dan gepositioneerd en waterdicht met elkaar verbonden tot één groot geheel.

Voor het werken op hoogte in het droogdok in dit mega-project vertrouwde men op de expertise van Uniconstruct-partner Delrue. Of het nu ging om ladders, rolstellingen, trappentorens of multidirectionele stellingen, Uniconstruct zorgde voor de juiste uitrusting op maat van de behoeften. Altijd strevend naar de meest efficiënte oplossingen, konden we dankzij correcte berekeningen en de ruime voorraden snel inspelen op de eisen van het project.

De multidirectionele stellingen die werden geleverd, zijn ontworpen in gekoppelde modules van drie vakken breed. Producent Altrad hielp bij het ontwerp en de berekeningen, omdat elke stelling minstens acht keer moest worden verplaatst vanwege de acht tunnelelementen van bijna 10 meter hoog. Door de compartimentering konden de stellingen gemakkelijk worden verplaatst met behulp van een kraan. Zelfs de trappentorens, die worden gebruikt voor de afwerking van het tunneldek, konden in één keer worden opgetild, met speciale voetspindelhaken om het verhuizen soepel te laten verlopen. Bij Uniconstruct staat de tevredenheid en het gemak van onze klanten altijd voorop!

Dus, als u over een paar jaar niet staat aan te schuiven bij de Kennedytunnel, kunt u daar ook een klein beetje Uniconstruct voor bedanken. Want bij ons gaan we verder dan alleen het verzorgen van stellingen; we zijn uw partner in het realiseren van zelfs de meest uitdagende bouwprojecten. Wil u meer weten over de bouw van de scheldetunnel ? Lees hier dan verder.

 

De Multidirectionele stelling: een complete steiger bouwen met een paar hoofdonderdelen

 

De Multidirectionele stelling bestaat uit een aanvullende onderdelen waarmee je een complete steiger kan opbouwen en garanderen een productieve en economische oplossing. 

Wat is de Multidirectionele stelling precies?

Met een klein aantal hoofdonderdelen kan de steiger snel en veilig worden opgebouwd. De onderdelen worden eenvoudig in en op elkaar geplaatst en met wiggen vastgezet. Aanvullende onderdelen maken het assortiment compleet en garanderen voor elk doel een productieve en economische oplossing. Alle onderdelen zijn thermisch verzinkt en vervaardigd voor een lange levensduur.

 

 

Wat zijn de voordelen de Multidirectionele stelling?

1. Veel mogelijkheden in opbouw, ... hoeken, over daken, ... veel onderdelen zorgen voor veel opbouwmogelijkheden. Rosassen zorgen ervoor dat liggers op 8 plaatsen gekoppeld kunnen worden.

2. U kan steeds vloeren 50 cm verhogen en verlagen door liggers te verplaatsen.

3. Mogelijkheid tot gebruik van de consoles (optioneel): één vloer 50 cm lager leggen om op te lopen en de andere vloeren om materiaal op te leggen spaart uw rug. De stelling dient als stockageplaats voor steen en mortel, de consoles dienen om over te lopen.

4. Uitbreiding mogelijk met laddervloeren om betreden van uw steiger mogelijk te maken.

5. Uitbreidbaar met vloeren, consoles, leuninghouders, leuningen, laddervloeren, doorloopelementen, voeten.


Optioneel

Kantplanken zijn te voorzien om te voorkomen dat materiaal dat op de steigervloeren ligt naar beneden zou gestoten worden.

 

 

Kenmerken en specificaties

  • Thermisch verzinkt
  • Staanders hebben een diameter van 48,3 mm en bestaan in verschillende hoogtes
  • Liggers voorzien van spiekoppen die je kan bevestigen, ze dienen als verbinding tussen de staanders
  • Voetspindel dient als basis van de steiger
  • Consoles kan je koppelen aan een rozet om extra vloer te creëren
  • Diagonalen dienen om aan beiden kanten de steiger stabiel te houden
  • Stellingvloeren is een zeer robuuste werkvloer (klasse 6) maar licht in gewicht
  • Stellingvloeren met luik om langs binnenzijde te betreden

 

Meer weten en bestellen

Contacteer ons gerust vrijblijvend voor meer informatie over de Multidirectionele stelling of een offerte op maat. Bekijk hier de productpagina van de onderdelen voor de steiger.