De toekomst van leidingen en kanalen in uw gebouw.

met de Tags:

Uniconstruct introduceert Matrix, een revolutionair bekistingssysteem voor verhoogde gewapende betonvloeren met een ongeëvenaarde draagkracht.  Matrix is meer dan een eenvoudig bekistingssysteem. Het is een oplossing die een industrieel- of kantoorgebouw flexibeler, efficiënter en toekomstbestendig maakt.

De toekomst van leidingen en kanalen in uw gebouw.

 

Wat is het Matrix verloren bekistingssysteem ?

Matrix is een verloren bekistingssysteem uit gerecycleerd polypropyleen voor het maken van verhoogde gewapende betonvloeren met hoge draagkracht. Met behulp van het Matrix-bekistingssysteem wordt met een totaalhoogte van slechts 15 cm wordt er een een vrije ruimte gemaakt van 12 cm voor de passage van alle technische leidingen (MEP-systemen), kabelgoten. Met de Matrix maakt u uw gebouw future-proof voor eventuele bestemmingswijzigingen, aangezien de draagkracht behouden blijft tot zelfs 15 ton per m².

Werkwijze

Het matrix systeem bestaat uit een basis-grid en een afdekkap. Eerst wordt gestart met de installatie van het Matrix-grid, daarna volgt de installatie van de leidingsystemen. Met de afddekkap worden achteraf de leidingen afgedekt, de wapening kan geplaatst worden en kan het beton gestort worden zonder beschadigingsrisico. Voorzie indien nodig toegangsluiken voor latere inspectie of bijtrekken van leidingen.

Bij Uniconstruct vindt u vanaf nu Matrix  in het assortiment. Contacteer ons voor uw project.


Met de Matrix bekisting maakt u uw gebouw multifunctioneel voor de toekomst. Een eenvoudige oplossing voor verhoogde vloeren met  een enorme draagkracht.


De voordelen van het Matrix bekistingssysteem op een rijtje

 

 • Eenvoudige plaatsing: Matrix is ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie, waardoor u tijd en geld bespaart.
 • Bescherming van leidingen: De leidingen zijn volledig beschermd tegen beschadiging tijdens het storten van beton, waardoor u gerust kunt zijn.
 • Hoge draagkracht: Matrix kan een draagkracht tot 15 ton per m² aan, waardoor het geschikt is voor zelfs de meest veeleisende toepassingen.
 • Flexibiliteit: De leidingen blijven vrij toegankelijk en kunnen achteraf nog worden bijgeplaatst of geïnspecteerd.
 • Akoestisch voordeel: Matrix helpt om geluidsoverlast te verminderen, waardoor u een comfortabeler werkomgeving creëert.
 • Brandveiligheid: De betonnen vloer en de leidingen zijn gescheiden, waardoor Matrix een optimale brandveiligheid garandeert.
 • Toekomstbestendig: Matrix is perfect geschikt voor gebouwen waarvan de bestemming in de toekomst kan veranderen.

 

Image

Kenmerken en specificaties

 

 • Achteraf af te werken met eender welk vloertype
 • draagkracht : 15 ton per m²
 • totale hoogte: 15 cm
 • hoogte leidingruimte : 10 - 12 cm
 • breedte leidingrumte : 30 - 40 c
 

Bestemmingswijziging van uw project ? Van kantoor- naar winkel-, magazijn ruimte of omgekeerd ? Geen probleem ...


 

 

Meer weten en bestellen 

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over het Matrix systmeem of een offerte op maat. Of bekijk de productpagina's van deze  handige oplossing. Ontdek ook onze andere verloren bekistingssytemen voor het creëren van een ruimte in- of tussen betonplaten.

Zo is er ook ...

Modulo : creëer ruimtes van 3 tot 70 cm

Elevetor max : creëer tussenruimtes van 30 cm tot 3 m