Viking Arm: 3 voordelen van de multifunctionele handtool voor installatiewerken

met de Tags:

Viking Arm is een multifunctionele klem-, span- en positioneringstool die tot 150 kg kan dragen en met één hand bediend kan worden. Ontdek alle voordelen van deze krachtige handtool.

Viking Arm: 3 voordelen van de multifunctionele handtool voor installatiewerken

Zwaar materiaal heffen, persen, afstellen en positioneren is een van de lastigste karweien tijdens het plaatsen van een fundering, terras, vloer, raam, deur of keuken. Het vergt niet alleen veel kracht, tijd en moeite, u heeft er ook vaak meer dan twee handen voor nodig. 

Part of the job? Viking Arm, een krachtige en innovatieve handtool, maakt installatiewerkzaamheden veel eenvoudiger en efficiënter. In dit artikel vertellen we u er alles over.

 

 

Wat is Viking Arm?

 

Viking Arm is een klem-, span- en positioneringstool die in een vlotte beweging materiaal kan hijsen, klemmen en afstellen. Dat gebeurt op een heel precieze en gecontroleerde manier dankzij het gepatenteerde Lock & Release-mechanisme. Hoewel Viking Arm een draagkracht van 150 kg heeft, kan u hem gemakkelijk bedienen met één hand.

Deze (één)handige montagehulp werd in 2020 ontwikkeld in Noorwegen. Sindsdien werd de installatietool geëxporteerd naar 35 landen op vier continenten. Viking Arm is ondertussen zo populair dat hij in 2021 werd uitgeroepen tot ‘Hand Tool of the Year’ in Canada.

Bij Uniconstruct vindt u Viking Arm voortaan in het assortiment. U kan dit gereedschap gebruiken voor toepassingen in:

 • ruwbouw - bekisting, dakwerk, gevelbeplating, …
 • binnenafwerking - montage van gipslaten, …
 • vloer- en tegelwerken - binnen en buiten
 • schrijnwerk -plaatsing van deuren, ramen, keukens, …
 • en bij tal van andere montage- en installatiewerken

Viking Arm vervangt meerdere traditionele tools en gereedschappen en zorgt ervoor dat u sneller en efficiënter aan de slag gaat.


Top 3 voordelen van Viking Arm 

 

1. Viking Arm is multifunctioneel en vervangt meerdere gereedschappen

Een van de grootste voordelen van Viking Arm is z’n veelzijdigheid. U kan deze handtool gebruiken om zware voorwerpen op te tillen en te laten zakken: deuren, ramen en raamkozijnen, meubelen, (stalen) platen, zware vloer- of terrastegels … 

Daarnaast kan u met Viking Arm ook objecten klemmen of spannen om ze dan te positioneren en vast te zetten. Bij houtconstructiewerken en voor de installatie van keukens en vloeren bijvoorbeeld. De tool geraakt bovendien ook bij moeilijk te bereiken plekken terwijl traditioneel gereedschap daar vaak moeite mee heeft. 

2. Met Viking Arm bespaart u tijd en arbeid

U kan gemakkelijk alleen werkzaamheden uitvoeren waarvoor u normaal twee personen zou nodig hebben. Zo bespaart u op arbeidskosten. Daarnaast maakt Viking Arm installatiewerkzaamheden ook veel efficiënter, waarmee u kostbare tijd uitspaart. 

3. Viking Arm verhoogt uw productiviteit

Nauwkeuriger en sneller werken leidt niet alleen tot geld- en tijdsbesparing, ook uw productiviteit neemt toe. Viking Arm kan duurzame en sterke constructies opleveren in een sneller tempo. Aan kwaliteit wordt natuurlijk niet ingeboet, want dankzij zijn gepatenteerde technologie garandeert de tool 100% precisiewerk.

 

 

Krachtige installatiehulp voor aannemers, schrijnwerkers en andere vakmensen

 

Deze krachtige installatiehulp kan u inzetten voor tal van installatiewerken waarbij u (zware) voorwerpen of materiaal moet klemmen, heffen, spannen of positioneren.  

De multifunctionele Viking Arm wordt met één hand eenvoudig bediend en heeft een draagkracht van maximum 150 kg. Hij vervangt meerdere traditionele tools en gereedschappen en zorgt ervoor dat u sneller en efficiënter aan de slag gaat.

 

Kenmerken en specificaties

 

 • Gemaakt uit roestvrij staal, gehard koolstofstaal en aluminium
 • Capaciteit: tot 150 kg
 • Werkbereik (mm): 7-215
 • Standaard basis (mm): 6 x 105 x 87
 • Optionele basis (mm): 3 x 77 x 62
 • Montagegaten voor veilig gebruik
 • Gewicht: 1,4 kg
 • Uitgebreid getest door FIMTECH (Noorwegen)
Image

Meer weten en bestellen 

 

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over Viking Arm of een offerte op maat. Of bekijk de productpagina van deze handige installatietool.